Centralnym elementem festiwalu Zielone Smaki Łodzi jest KONKURS FESTIWALOWY,  o którym przeczytacie więcej TUTAJ 

Poza konkursem w ramach festiwalu odbędzie się jednak szereg wydarzeń towarzyszących, w trakcie których uczestnicy wyczarują roślinne cuda pod okiem doświadczonych kucharzy oraz dowiedzą się więcej o diecie roślinnej:

  • 12 października, godz. 18.00-20.00, Centrum Dialogu im. Marka Edelmana (Park Ocalałych), Etyczne aspekty weganizmu, wykład prof. Andrzeja Elżanowskiego
    Wstęp wolny.
    elzanowski
  • 13 października, godz. 18.00-20.00, Centrum Dialogu im. Marka Edelmana, Dieta roślinna okiem lekarza, wykład dr Magdaleny Jutrzenki
    Wstęp wolny.
    _1050495
  • 14 października, godz. 15.00-18.30, Pracownia Tytka, ul. Anyżowa 2a, Dzika kuchnia, warsztaty kulinarne z Hanną Skowrońską i Łukaszem Synowieckim
    Udział w warsztacie: 40 zł. Obowiązują zapisy pod adresem: zielonesmaki@gmail.com
    dzika_kuchnia
  • 15 października, godz. 15.00-16.00, Hotel Tobaco, ul. Kopernika 64, Coś się ukręci! – pokaz kulinarny wegańskiego sushi z udziałem Jakuba Pazika (Boto Sushi) i Macieja Kowalskiego (“U Kretschmera”)
    Udział w pokazie: 30 zł. Obowiązują zapisy pod adresem: zielonesmaki@gmail.com 

  • 20 października, godz. 18.30, Klubokawiarnia Niebostan, ul. Piotrkowska 17, podsumowanie festiwalu i rozdanie nagród Wege Kuchmistrza.
    godz. 20.00, Niebostan, Będą bić! – czyli Hańba w Łodzi, koncert krakowskiego zespołu Hańba, zamykający festiwal.
    Bilety na koncert: 20 zł (zakup na miejscu).

Hanba!_5_fot Michał Szwerc_maly2

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s