Centralnym elementem festiwalu Zielone Smaki Łodzi jest KONKURS FESTIWALOWY,  o którym przeczytacie więcej TUTAJ 

Poza konkursem w trakcie trwania festiwalu odbędzie się jednak szereg wydarzeń towarzyszących, w trakcie których uczestnicy wyczarują roślinne cuda pod okiem doświadczonych kucharzy oraz dowiedzą się więcej o diecie roślinnej.

W tym roku warsztaty zdominują dwa dość skrajne nurty. Będzie z jednej strony lokalnie, z drugiej zaś – orientalnie. W ramach tej pierwszej kategorii Łukasz Synowiecki i Hanna Skowrońska poprowadzą warsztaty dzikiej kuchni, czyli tego wszystkiego, co można znaleźć w lesie i na łące. Druga kategoria to z kolei przygotowanie wegańskiego sushi z właścicielami restauracji Boto Sushi, wyróżnionej w ubiegłorocznym konkursie festiwalowym.

W ramach festiwalu odbędą się także dwa wykłady – o medycznych oraz biologiczno-ekologicznych aspektach weganizmu. Nazwiska prowadzących i terminy przedstawimy już niebawem.

Podsumowanie konkursu i całego festiwalu odbędzie się 20 października i będzie połączone z koncertem zespołu HAŃBA.

Szczegóły dotyczące wszystkich wydarzeń oraz zapisów na nie będziemy zamieszczać sukcesywnie w ciągu najbliższych tygodni.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s