Festiwal za nami. Znamy zwycięzców!

Torcik jaglano-grzybowy ze sznyclem z bakłażana serwowany w restauracji Zielona oraz batatowe blondie z restauracji Porcja – te dania najbardziej przypadły do gustu jurorom III edycji festiwalu Zielone Smaki Łodzi. Statuetki wręczono zwycięzcom na poniedziałkowej gali zamknięcia festiwalu, która odbyła się w klubie Niebostan. Ten pełen kulinarnych wrażeń weekend udowodnił, że kuchnia roślinna może być nie tylko zdrowa i etyczna, ale także – przepyszna!

Wśród publiczności w obu kategoriach (danie główne oraz deser) zwyciężyła restauracja Porcja. Jako danie główne lokal zaproponował cukiniowe spaghetti z wegańskim sosem bolognese i cytrynową kruszonką. Jurorzy dostrzegli także dania serwowane w lokalach Boto Sushi, Kartofel i spółka, Korzenie i U Kretschmera, które otrzymały wyróżnienia.

Zobaczcie naszą fotorelację z festiwalu:

zielone-smaki-lodzi-4
warsztaty “Weganizm po męsku” w restauracji “U Kretschmera”

 

zielone-smaki-lodzi-2
spotkanie z dietetyczką, Anną Schroeder

 

 

zielone-smaki-lodzi-3
spotkanie z wegańską judoczką Agatą Perenc
zielone-smaki-lodzi-6
koncert zespołu Amourette
zielone-smaki-lodzi-gala-zamkniecia-1
gala zamknięcia festiwalu – wręczanie nagrody restauracji Zielona
zielone-smaki-lodzi-gala-zamkniecia-3
gala zamknięcia festiwalu – wręczanie nagrody restauracji Porcja

zielone-smaki-lodzi-gala-zamkniecia-4

 

 

 

 

 

 

Leave a comment